Web Tasarım Nedir?
Web tasarım, firmaların yada şahısların belirli amaçları doğrultusunda internet ortamında onları temsil etmesi için hazırlanan tasarımlardır. Grafik tasarımdan farklı olarak web tasarım içersinde grafik tasarımı, yazılımı ,HTML CSS ve javascript kodlamaları barındırmaktadır. Web tasarımın etkili olabilmesi için , çalışmalara başladan önce belirli analizler ve planlama yapılması gerekmektedir. Günümüzde birçok kurum ve şahıs kendisini etkili bir şekilde tanıtabilmek, ulaşılabilirliğini arttırmak için web tasarım yaptırmaktadırlar. Web tasarım internet ortamında bir firmanın görünümünü yansıtmaktadır.
Web Tasarımı Neden Önemlidir?
Eee her işte olduğu gibi web tasarımınız da alanında uzman kişiler tarafından yapıldığında en fazla verimi elde edebilirsiniz. Web tasarımı, içerisinde bir çok detay ve uzmanlık alanı barındırmaktadır.
Firmaların kendilerini etkili bir şekilde tanıtmaları ve internet ortamında da prestij sahibi olabilmeleri için öncelikle iyi bir web tasarıma ihtiyaçları vardır. Daha fazla müşteriye ve kullanıcıya ulaşabilmek için kaliteli web tasarım yaptırmalısınız. İnternet ortamında artan rekabet koşulları ile sadece web sitenizin olması yeterli olmuyor. İyi bir strateji ile hazırlanmış profesyonel bir web tasarım ile rekabetin galibi olabilirsiniz. Bu yüzden artık günümüzde firmalar kurumsal web site tasarım faaliyetleri için ciddi yatırımlar yapmaktadırlar.
Web Tasarımın Bize Göre Olmazsa Olmazları
Şimdi size bir web tasarımın fevkaladenin fevkinde, şukela olması için nasıl kriterlere sahip olması gerektiğinden bahselim.
Yukarıdaki resimde de analtıldığı gibi web tasarım, sade, etkileyici, ulaşılabilir (Seo Dostu) , özgün yani markayı yansıtan, kullanıcı dostu ve işlevsel olması gerekir.
Google Bunları Çok Sever.
Mobil uyumlu web tasarımlar, hızlı açılan web tasarımlar , kullanıcılar tarafından daha çok vakit geçirilen , özgün içerik ve özgün görsellerin bulunduğu web tasarıma sahip internet siteleri arama motorlarında daha üst sırala çıkabilmektedir. Tabi Arama motoru optimizasyonununda birçok etmen faktör vardır.